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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
15/03/2019 |
Data da última atualização: |
15/03/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MARTINS, M. E. O.; SOUSA, J. R.; CLAUDINO, R. L.; LINO, S. C. O.; VALE, D. A. do; SILVA, A. L. C.; MORAIS, J. P. S.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; SOUZA, B. W. S. de. |
Afiliação: |
Maria Emanuella O. Martins; Juliana R. Sousa; Rayanne L. Claudino; Sarah Cristina O. Lino; Diego Alves do Vale; André Luis C. Silva; JOAO PAULO SARAIVA MORAIS, CNPA; MEN DE SA MOREIRA DE SOUZA FILHO, CNPAT; Bartolomeu W. S. De Souza. |
Título: |
Thermal and Chemical Properties of Gelatin from Tilapia (Oreochromis niloticus) Scale. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Aquatic Food Product Technology, v. 27, n. 10, p. 1120-1133, 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/10498850.2018.1535530 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Gelatin from the scale of Nile tilapia was extracted and characterized chemically, thermally, and structurally. Scales of Nile tilapia were subjected to acid pretreatment and extraction with water at 60°C. The process yielded 12.1% (m/m) on a dry basis. The 6.67% gelatin solution had a gel strength of 233.5 ± 14g. The amino acid composition revealed that 20.02% was comprised of imino acids and glycine (34.49%) as the most abundant amino acids. The scale gelatin had α1, α2, and β subunits and was thermally stable up to 200ºC. The Fourier transform infrared spectrum showed absorption in the regions of amides A, I, II, and III. The characterization of tilapia scale gelatin showed that the obtained product was similar to commercial gelatin, thereby demonstrating its potential application. |
Thesagro: |
Extração; Gelatina; Oreochromis Niloticus. |
Thesaurus Nal: |
Extraction; Gelatin; Scales (integument). |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 18 | |
3. | | PAZINI, J. de B.; SEIDEL, E. J.; SILVA, F. F. da; BARRIGOSSI, J. A. F.; MARTINS, J. F. da S.; BOTTA, R. A. Validação do arranjo espacial do percevejo-do-colmo em arroz irrigado por inundação. Ciência e Natura, Santa Maria, v. 39, n. 2, p. 221-232, maio/ago. 2017.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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5. | | MARTINS, J. F. da S.; SILVA, F. F. da; THEISEN, G.; MATTOS, M. L. T.; BOTTA, R. A.; PAZINI, J. de B.; NUNES, C. D. M. Diagnóstico sobre o manejo de agrotóxicos em áreas orizícolas da Fronteira Oeste do Rio Grande do Sul. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2016. 46 p. (Embrapa Clima Temperado, Documentos, 421.)Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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10. | | PAZINI, J. de B.; BOTTA, R. A.; SEIDEL, E. J.; SILVA, F. F. da; MARTINS, J. F. da S.; BARRIGOSSI, J. A. F.; RÜBENICH, R. Geoestatística aplicada ao estudo da distribuição espacial de Tibraca limbativentris em arrozal irrigado por inundação. Ciência Rural, Santa Maria, v. 45, n. 6, p. 1006-1012, jun. 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Clima Temperado. |
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11. | | SILVA, F. F. da; MARTINS, J. F. da S.; PAZINI, J. de B.; BOTTA, R. A.; ROSA, A. P. S. A. da. Método de amostragem do pulgão-da-raiz na cultura do arroz irrigado. Ciencia Rural, Santa Maria, v. 45, n. 4, p. 633-636, abr. 2015. (Online).Tipo: Nota Técnica/Nota Científica |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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17. | | SILVA, F. F. da; MARTINS, J. F. da S.; BARRIGOSSI, J. A. F.; MEUS, N. C.; RAMÃO, C. J.; LORENTZ, L. H.; BOTTA, R. A. Distribuição espacial e dispersão de Tibraca limbativentris Stal. 1860 (Hemiptera: Pentatomidae) na cultura do arroz irrigado por inundação no Planalto da Campanha do Rio Grande do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 7., 2011, Balneário Camboriú. Racionalizando recursos e ampliando oportunidades: anais. Itajaí: Epagri, 2011. v. 1. p. 643-646.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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18. | | SILVA, F. F. da; MARTINS, J. F. da S.; BARRIGOSSI, J. A. F.; MEUS, N. C.; RAMÃO, C. J.; LORENTZ, L. H.; BOTTA, R. A. Distribuição espacial e dispersão de Tibraca limbativentris Stal, 1860 (Hemiptera: Pentatomidae) na cultura do arroz irrigado por inundação no planalto da campanha do Rio Grande do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 7., 2011, Balneário Camboriú. Racionalizando recursos e ampliando oportunidades: anais. Itajaí: Epagri, 2011. v. 1. p. 643-646.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 18 | |
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